Dolna stacja kolejki Seiser Alm: Obiekty referencyjne

Wprowadzenie

Kolejka Seiser Alm otrzymała nową stację dolną, ze zintegrowaną powierzchnią handlową, usługową i administracyjną. Za przykład wzięto przy tym masyw górski Dolomitów dumnie wznoszący się w tle. Swoimi nieregularnymi krawędziami i krystalicznymi powierzchniami budynek wtapia się w otaczający krajobraz. Ogromne elewacje aluminiowe w zależności od padającego światła prezentują się niekiedy jako mocne i dumne, a czasem jako wręcz niewidoczne.

© PREFA | Croce & Wir

Dane i fakty

Produkt

Panel elewacyjny FX.12

Kolor

01 P.10 brązowy

Architekt

Lukas Burgauner

Wykonawca

Kometal GmbH

Kraj

Włochy

Miejscowość

Völs am Schlern

© PREFA | Croce & Wir

Panel elewacyjny FX.12: Wykorzystane produkty

Panel elewacyjny FX.12: Wykorzystane produkty

PREFA Fassadenpaneel FX.12 lang
PREFA Fassadenpaneel FX.12 lang

Daj się zainspirować: Dalsze obiekty

Galeria modernizacji PREFA: Budynki przed i po renowacji

Dzięki niewielkiej masie produktów PREFA renowacja dachu czy elewacji jest bardzo prosta. Ten kosmetyczny zabieg wpływa również na efekt estetyczny.

Galeria modernizacji PREFA: Budynki przed i po renowacji

Dom z garażem po modernizacji dachu z płytą dachową PREFA w kolorze antracytowym
Dom przed modernizacją dachu z płytą dachową PREFA, dachem szczytowym i garażem